close
close

Timberwolves nemen 2-0 voorsprong op Suns met een achterstand van 25 punten en uitstekende verdediging van Jaden McDaniels

Open deze foto in de galerij:

Rudy Gobert van de Minnesota Timberwolves reageert tijdens actie tegen de Phoenix Suns in het tweede kwartaal van Game 2 van de Western Conference First Round Playoffs op Target Center. De Timberwolves wonnen op 23 april 2024 in Minneapolis met 105-93.David Berding/Getty Images

Jaden McDaniels scoorde 25 punten voor een beste carrière in de play-offs en leidde opnieuw een verstikkende defensieve prestatie van de Minnesota Timberwolves in een 105-93 overwinning op de Phoenix Suns, waarmee hij dinsdagavond een 2-0 voorsprong nam in hun eerste ronde.

Mike Conley en Rudy Gobert voegden elk 18 punten toe om de Timberwolves te helpen de verstikking van Anthony Edwards door de Suns te compenseren, die de All-Star op 15 punten hielden nadat hij hem 33 punten had toegestaan ​​in de opener. Edwards sloeg 3 voor 12 vanaf de vloer.

De teams vertrekken vrijdagavond naar Phoenix voor Game 3. Minnesota heeft slechts één keer in de franchisegeschiedenis een 2-0 voorsprong gehad, tegen Denver in de eerste ronde van 2004 op weg naar een 4-1 overwinning in de reeks.

Devin Booker scoorde 20 punten, Kevin Durant voegde er 18 toe en zesde man Eric Gordon had er 15 voor de Suns, die er opnieuw niet in slaagden hun aanval met een hoog octaangehalte in de versnelling te krijgen. De grote drie Booker, Durant en Bradley Beal scoorden samen 18 voor 45, waarbij McDaniels bovenaan de lijst met redenen voor de inzinking stond.

Na een voorsprong van acht punten te hebben opgebouwd in het tweede kwart en een voorsprong van 51-50 te hebben genomen in de rust, raakten de Suns uitgeput terwijl Karl-Anthony Towns (12 punten) op gang kwam na vroege foutproblemen.

Phoenix verloor startende bewaker Grayson Allen aan een ernstige enkelverstuiking in het derde kwartaal, waarin de Wolves een run van 12-0 gebruikten om wat ademruimte te creëren. Edwards bracht tijdens die golf een 6 meter lange boot op Durant tot zinken en bracht de stand op 70-63, en het momentum – en het lawaai van de menigte – zette zich voort in het vierde kwart.

Conley vond Gobert met een bounce pass van de pick-and-roll voor een gemakkelijke slam en een voorsprong van 84-76. De Wolves breidden later uit tot 19 punten, voordat de 17-jarige ervaren point guard een corner 3-pointer slingerde die de arena onder stroom zette. . De “Wolven in 4!” gezang dook op in de laatste minuten.

De Wolves gebruikten hun lockdown-verdediging om tweederde van de grote drie van Phoenix en een flinke dosis Edwards in de aanval te onderdrukken, wat zaterdag een overwinning van 25 punten opleverde in Game 1.

Suns-coach Frank Vogel zei dat de 22-jarige rijzende ster vijf lichamen moest zien elke keer dat hij de bal had, en de Suns aarzelden nooit om meerdere verdedigers zijn ruimte in te sturen.

De Timberwolves hadden moeite om ze te laten betalen en schoten 9 voor 32 vanuit een driepuntsbereik. De bankproductie die hen hielp de opener te domineren nam af. De fluittonen waren dit keer luider, wat leidde tot een kostbaar eerste kwart van drie overtredingen voor Towns, waardoor hij tot aan de rust buiten spel bleef.

Maar McDaniels, Gobert en alle anderen vielen wijselijk de basket met overgave aan en zorgden ervoor dat de Wolves hun groottevoordeel binnen konden benutten.

Ze slaagden ook voor hun volwassenheidstest. Booker sloeg zijn onderarmen tegen McDaniels na een verdwaalde elleboog, waardoor McDaniels een onverstandige duw kreeg die hem een ​​technische fout opleverde. Maar de vurige 23-jarige herstelde daarna mooi.

Jusuf Nurkic (10 punten, 14 rebounds) hielp een deel van Goberts bekroonde en schotveranderende verdediging tenietdoen. Nadat de Timberwolves een franchise-playoffrecord hadden gevestigd met een rebound-marge van plus-24, hadden de Suns een voorsprong van 41-39.